Privacy statement

Privacy- en cookieverklaring

Download het Privacy statement (PDF)

Bedrijfsgegevens

Montessori Lyceum Groningen

Helperbrink 30 Groningen

050 3210580

www.montessorikamp.nl

[email protected]

 

  1. Verwerking persoonsgegevens

De verwerking van persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen uit de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voor de website en de werking van de website (www.montessorikamp.nl) wordt gebruik gemaakt van een aantal diensten en plug-ins. Hieronder volgt uitleg over het gebruik van deze diensten en plug-ins.

 

  1. Cookies 

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website worden cookies gebruikt. In deze verklaring wordt eerst uitgelegd wat cookies zijn. Daarna zal worden ingaan op welke cookies gebruikt worden en waarom.

 

Wat zijn cookies 

Een cookie is een bestand dat door een website (in dit geval www.montessorikamp.nl) wordt meegestuurd en door de browser op de harde schijf van je computer wordt geplaatst. Er staat dan een cookie op de harde schijf. Wanneer jij de volgende keer weer de website bezoekt kan de opgeslagen informatie, dat staat in de cookie, worden teruggestuurd naar deze website.

 

Google Analytics 

Onze website plaatst cookies van Google. De informatie die Google krijgt uit de cookie wordt geanalyseerd. Deze informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Google heeft van ons geen toestemming gekregen om informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics, zie de website van Google.

 

 

 Reactie plaatsen 

Het is mogelijk om een reactie te plaatsen op onze website. Wanneer jij dit doet is voor ons jouw IP-adres te zien. In sommige gevallen is dit te herleiden naar een persoon. We zullen deze gegevens in geen enkel geval gebruiken of misbruiken.

Uitschakelen en verwijderen 

Je kunt cookies uitschakelen of verwijderen. Hiervoor moet je zijn bij de instellingen van je browser. Kom je er niet uit? Gebruik dat de help-functie van de browser.

 

  1. Google Analytics

Graag willen wij inzicht in het gebruik van de website om deze te kunnen optimaliseren voor gebruik. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Google Analytics. Deze dienst analyseert de gegevens van websitebezoekers. Een IP-adres is niet zichtbaar en valt daarmee ook niet te herleiden naar een persoon voor ons. Google Analytics hanteert daarnaast zelf een beleid wat online vindbaar is.

 

  1. Privacy algemeen

Montessorikamp verzamelt en verwerkt geen persoonlijke gegevens. Persoonlijke gegevens worden alleen opgeslagen wanneer deze door de klant zelf, bewust, aan haar zijn verstrekt.

 

  1. Verzamelde informatie 

We slaan voor verschillende redenen informatie op. Hieronder kun je lezen welke informatie we van jou bewaren en waarvoor.

 

Contactformulier

Via het contactformulier kun je vragen aan ons stellen. We vragen jou je naam en e-mailadres in te vullen, en natuurlijk je vraag. Op deze manier weten we van wie de vraag afkomstig is en kunnen we je vraag beantwoorden via de mail.

 

 Telefoonnummer

In onze app staan telefoonnummers die aan ons verstrekt zijn achter een wachtwoord opgeslagen. Wij hebben deze nummers nodig om desgewenst tijdens het kamp contact met begeleiders of bij het kamp betrokken instanties op te nemen. Het wachtwoord is alleen bekend bij begeleiders van het kamp en wordt niet aan derden verstrekt.

EHBO

Van een aantal leerlingen met levensbedreigende allergieën is in overleg met ouders informatie over de aard en behandelwijze van de allergie opgenomen in de app. Deze informatie is achter een wachtwoord opgeslagen. Het wachtwoord is alleen bekend bij begeleiders van het kamp en wordt niet aan derden verstrekt.

 

  1. Grondslag voor het verwerken van persoonsgegevens

Om jouw gegevens te mogen bewaren en gebruiken moet Montessorikamp een grondslag hebben. Je kunt dit zien als een voorwaarde die nodig is om gegevens te mogen verwerken. De grondslag(en) voor ons zijn:

  • Het gegeven e-mailadres is noodzakelijk voor het beantwoorden van je vraag op de site. Zonder naam en telefoonnummer kan de montessorikamp app haar werk niet doen. Op het moment dat jij jouw persoonlijke gegevens niet wil verstrekken kunnen we je niet verder helpen. 
  1. Delen met anderen

Montessorikamp verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken/afgeven indien dit nodig is om te voldoen aan een wettelijke plicht.

 

  1. Hoe lang we gegevens bewaren

Gezonder-Nederland bewaart je gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te behalen waarvoor zij jouw gegevens heeft verzameld. De bewaringstermijn(en) zijn:

  • Alle gegevens, welke niet zijn opgeslagen voor de wettelijke administratieplicht of het account, worden twaalf maanden na afronding van het schoolkamp verwijderd.
  1. De rechten van jou

Je hebt het recht om de opgeslagen persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen en je hebt het recht om bezwaar te maken tegen het opslaan van de gegevens. Wanneer jij gebruikt wilt maken van de één van de rechten die hiervoor genoemd zijn of een vraag hebt, neem dan contact op via [email protected]

 

  1. Beveiliging van gegevens

Montessorikamp neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt daarom passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via [email protected]

 

 

  1. klacht

Heb je een klacht over de verwerking van je persoonsgegevens? Je kunt hierover een klacht indienen bij de toezichthouder van de Autoriteit Persoonsgegevens.